فلزیاب

بسیاری از افراد با شنیدن نام فلزیاب آن را ابزاری برای یافتن فلزهای مدفون زیر خاک می پندارند. در صورتی که این دستگاه کارکردی بسیار گسترده ای دارد و در صنایع مختلف مانند تفکیک نخاله های فلزی در کارخانجات مواد غدایی تا بازرسی های امنیتی در فرودگاه ها کاربرد دارد.. فلزیاب همان طور که از نامش مشخص است، به ابزاری می گویند که برای پیدا کردن فلزها مورد استفاده قرار می گیرد. اصول کار این دستگاه برگرفته از قوانین فیزیکی القاء مغناطیسی است. برای این که بتوانید به خوبی کارایی این دستگاه را درک کنید، باید ابتدا با نحوه کارکرد آن آشنا شوید. در ادامه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با فلزیاب آشنا کنیم

فلزیاب چیست؟
نحوه کار فلزیاب

نحوه کار فلزیاب

دیسک های فلزیاب بر اساس قانون فیزیکی القاء مفناطیسی، میدانی مغناطیسی در اطراف خود به وجود می آورند. هنگامی که اشیای فلزی داخل این میدان مغناطیسی محبوس می گردند، شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه بر اساس دستورات از پیش داده شده، آژیر خطا را به صدا در می آورد و افراد را از وجود اشیای فلزی مطلع می کند.

قسمت های مختلف فلزیاب ها

  • جعبه کنترل: جعبه کنترل را می توان به نوعی مغز این دستگاه دانست. تمامی پردازش و کنترل این دستگاه بر عهده این قسمت است و تولید و تحلیل پالس ها و نمایش آن در این بخش صورت می گیرد.
  • کویل: کویل ها صفحاتی فلزی هستند که در بخش پایینی دستگاه و نزدیک به سطح زمین قرار دارند. این صفحه تعیین کننده جنس و کیفیت فلزیاب ها است و با دریافت سیگنال ها محل دقیق فلزیجات را نشان می دهد.
قسمت های مختلف فلزیاب ها
فلزیاب ها چگونه کار می کند؟

فلزیاب ها چگونه کار می کند؟

اولین مرحله کار با دستگاه فلزیاب، حرکت آهسته آن بر روی سطح زمین است. در واقع شما باید برای پیدا کردن فلز آن را به صورت آهسته بر روی زمین حرکت دهید. این حرکت باید به صورت ساده و آهسته باشد تا دستگاه بتواند امواج را آنالیز کند. البته لازم به ذکر است که برای اطمینان از عملکرد دستگاه باید ابتدا آن را تست کنید. بدین صورت که قطعه ای فلز را در مکانی قرار داده و دستگاه را بر روی آن حرکت دهید. در این حالت در صورتی که دستگاه به درستی کار کند، آلارم داده و شما را از وجود فلزیجات مطلع می کند.

انواع دستگاه فلزیاب

  • فلزیاب های تفریحی: این دستگاه ها، بسیار سبک و کوچک هستند و تفریبا دیسکی 25 سانتی دارند. این دستگاه می تواند اشیای فلزی یک در یک را در عمق نزدیک به یک متر پیدا کند.
  • فلزیاب های پیشرفته: این فلزیاب ها وزن بیشتری دارند و بسیار قدرتمند عمل می کنند. این دستگاه ها فاقد مانیتور هستند، از این رو نمی توانند فلزیجات و آهن را از یکدیگر تفکیک نمایند.
  • فلزیاب های صنعتی: از این دستگاه در صنایع مختلفی از جمله صنعت فرش، ماشین، بسته بندی، چوب و … مورد استفاده قرار می گیرد.
  • فلزیاب های مولتی فرکانس: این دستگاه عملکرد بسیار پیشرفته ای دارد و می تواند اشیای فلزی را به خوبی از یکدیگر تفکیک کند. البته این تفکیک ها در عمق های کم امکان پذیر است.
انواع دستگاه فلزیاب
کاربرد فلزیاب

کاربرد فلزیاب

در گذشته فلزیاب ها تنها در اکتشاف مین استفاده می شد ولی امروزه این دستگاه در موارد امنیتی، نیز به کار می رود. همچنین این دستگاه در گیت های فرودگاهی نیز برای بررسی اشیای مشکوک همچون اسلحه و چاقو کاربرد دارد. استفاده در موزه ها، میادین مین، سازمان ها و اداره ها، بررسی ورود و خروج زندانیان و … از جمله اصلی ترین کاربرد این دستگاه به شمار می رود.

خرید دستگاه فلزیاب

دستگاه فلزیاب یکی از دستگاه های مهمی است که می توان از آن در بسیاری از صنایع استفاده کرد. به همین منظور کیفیت و استاندارد بودن این دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. قیمت این دستگاه به نوع آن، کیفیت، شرکت سازنده و … بستگی دارد. برای این که از کیفیت و سلامت این دستگاه مطمئن شوید، ابتدا باید پیش از خرید آن را تست کنید.

جمع بندی

دستگاه فلزیاب به صورت پیشرفته می تواند اشیای فلزی را در سطح زمین پیدا کند. این دستگاه می تواند محل اشیای فلزی را در عمق های کم به شما نشان دهد.

شرکت چشم زیر سطح به عنوان مخترع منتخب کشور در ابتدا به عنوان یک محصول علمی و ارائه شده از دانشگاه توانست به اولین شرکت ایرانی مبدل شود که فناوری سخت افزاری و نرم افزاری طراحی و تولید اسکنرهای زیر سطحی را به طور کامل در داخل کشور و بر اساس کاربرد پیاده سازی کند.